OKU - KEŞFET - KAZAN

Ortaokulda öğrenim gören öğrenciler için (2., 3., 4., 5., 6. ve 7.sınıf), projede belirlenen takvim çerçevesinde sınavlarla desteklenen "Kitap Okuma Yarışması"

07.11.2023 89

PROJENİN AMACI

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçemizdeki resmi ve özel ilkokullardaki 2., 3., 4. sınıflar ile ortaokullardaki 5., 6. ve 7. sınıflar arasında kitap okuma deneyimi oluşturulması ve geliştirmesi amaçlanmaktadır. Bu amaca yönelik olarak okuma kültürünü benimsemelerine yönelik bir fırsat sunmaya çalışılacaktır.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, kayıt olarak sistem üzerinden oluşturacakları şifre ile sınav tarihi ve saatinde  katılım sağlayacaktır.

Yarışma Kayıt ve Sınav Linki GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Proje Uygulama Yönergesi ve Yarışma Şartnamesi için TIKLAYINIZ

Yarışma Afişleri için TIKLAYINIZ.

AFİŞ 1

2. Drone Drone Drone Drone Drone Drone
3. Akıllı Saat Akıllı Saat Akıllı Saat Akıllı Saat Akıllı Saat Akıllı Saat

YARIŞMA ŞARTLARI

1 Her okul istediği kadar öğrenciyle yarışmaya katılabilir. Projeye katılım gönüllülük esasına dayalıdır.
2 Öğrenciler yarışma sonunda bireysel olarak değerlendirilecektir.
3 "OKU ? KEŞFET - KAZAN" Kitap okuma arışması 4 aşamalı bir yarışmadır.
4 Kitaplar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan yarışma komisyonu tarafından seçilecektir. Öğrencilere bu şartnamede belirtilen sorumlu oldukları kitaplar için 4'er çevrimiçi sınav yapılacaktır.
5 Sınav sonuçları öğrenci bazlı karne biçiminde olacaktır. Sınav sonuçları sınıf ders analiz raporu olarak gönderilecektir.
6 Derecelendirme her sınıf kategorisine göre ayrı ayrı yapılacaktır.
7 Sınavlara katılacağı beyan edilen öğrenci her sınıf düzeyinde ayrı ayrı, Ocak, Şubat, Mart ve Nisan  aylarında 4 sınava girmek zorundadır.
8 Sınavlar 15'er sorudan oluşacak ve çoktan seçmeli olarak 30 dakika süre içerisinde yapılacaktır.
9 Tüm sınavlar saat 20.00-21.00 arasında çevrimiçi yapılacaktır. Sistem 21:00 da kapatılacağı için kapatılmadan en az 30 dakika önce giriş yapılmalıdır.
10 Sınav sonuçları sınavı takip eden 3 iş günü içinde okullara duyurulacaktır.
11 Sınavlara katılacak öğrenciler okumaları gereken kitapları (Şartnamede belirlenmiş kitaplar) kendileri temin edecek,
12 Sınav giriş şifresinin unutulmasının önüne geçmek adına öğrencilerimiz TC kimlik nosunun ilk 5 hanesi ile kayıt yapabilirler.
13 https://cubuk.meb.gov.tr adresinden "OKU ? KESFET - KAZAN" butonuna girerek önce kendi okullarını bulacaklar, ardından okul numaralarını girerek sınavla ilgili tüm şahsi bilgilerine ulaşacaklardır. Sınav esnasında sınav sorularına ya da sınav sonuçlarına ulaşmak için aynı yol takip edilecektir.
14 Kitaplar listedeki sırayla okunacaktır. Tarihler ve okunacak kitaplar öğrencilerin veri tabanındaki adreslerinde belirtilmiştir.
15 Dereceler her şubeden öğrencilerden 4 sınav sonucunda en çok doğru yanıtı verenler arasından belirlenecektir. Eşit sayıda doğru yanıtı olan öğrencilerden sınavı en kısa sürede bitirenler dereceye girecektir. Burada da eşitlik sağlanması halinde yaşı küçük olan öncelikli sayılacaktır.
16 Yarışma sürecinde yaşanabilecek sorunlar için Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi ile iletişime geçebilirsiniz.